МВР възстанови закритото Гранично полицейско управление в Болярово. Граничното полицейско управление

...
МВР възстанови закритото Гранично полицейско управление в Болярово. Граничното полицейско управление
Коментари Харесай

Възстановиха закритото от Бойко Рашков гранично полицейско управление в Болярово

МВР възвърне закритото Гранично полицейско ръководство в Болярово. 

Граничното полицейско ръководство беше закрито от Бойко Рашков в качеството му на вътрешен министър през юни 2022 година От тогава до в този момент локалната власт и популацията не престават да упорстват то да бъде възобновено, с цел да се чустват по-сигурни поради мигрантския напор. Тогава граничните служители на реда бяха пренасочени към Елхово, Малко Търново и Резово.

В продължение на година и половина бяха изпратени претенции до всички институции в България, в това число до президента, министър-председателя, регионалния шеф, народните представители от област Ямбол.

По думите на вътрешния министър Калин Стоянов, който взе участие в церемонията дружно с шефа на Фронтекс и на " Гранична полиция ", по този начин ще има опция за по-засилен надзор на 38-километровия сектор от държавната граница край Болярово, за доста по-бърза реакция от страна на граничните полицейски сили, за повече успокоение на локалните поданици в пограничния регион.

" В миг, в който приказваме за незаконна миграция, за усилване на контрола по границата, няма по какъв начин да работим със закрити структури, стеснен щат и запас ", сподели още вътрешният министър. Той уточни, че през 2022 година от някогашния вътрешен министър Бойко Рашков са закрити голям брой гранични и районни полицейски ръководства. " Под претекст, че се прави структурна промяна, въз основа на някакви разбори и на някакви математически формули и с един автограф ", добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР